Plaat & Spike film\
Image\

Nieuwsberichten Plaat & Spike film

wo
jan
11
2012
11 januari 2012
Impressiefilm over beeldend kunstenaar Anita Franken Ina van Spike Productions maakt een impressiefilm over beeldend kunstenaar Anita Franken. In het voorjaar van 2012 worden twee grote beelden van haar onthuld tijdens de opening van de nieuw brede school "De Bast" in Onstwedde. Ina filmt het creatief proces en het ontstaan van deze beelden. De film zal vertoond worden tijdens de opening. http://www.anitafranken.com
wo
jan
11
2012
11 januari 2012
Theathervoorstelling "maaiden" en "knechten" Theatergroep Opnieuw (www.tgopnieuw.nl) uit Uithuizen speelt op 1 mei 2012 een voorstelling genaamd "Twijstried". De voorstelling verhaalt over het onrecht dat de arbeiders door de boeren is aangedaan in de eerste helft van de 20e eeuw.  De basis van de voorstelling zijn waargebeurde verhalen van de “maaiden en knechten” uit die periode. Met oude Groninger liedjes en dichtregels van Willem de Merode en Simon van Wattum. Tijdens deze voorstelling zullen filmfragmenten uit de serie 'Dienstmeisjes voor dag en nacht' te zien zijn. Meer info op http://dickstoppels.nl/wp_blog/?p=306.  
do
dec
22
2011
22 december 2011
Ina en Annemarie werken op dit moment in de opdracht van de provincie Groningen aan een nieuwe documentaire. Deze documentaire heeft een actueel onderwerp: de terugloop van voorzieningen en leegloop op het Groninger platteland. Ze plaatsen dit onderwerp in historisch perspectief. De film heeft tot doel om te laten zien wat er uit het verleden geleerd kan worden over de toekomst. 

© Plaat & Spike film | actueel

By A Web Design